Normal_regenboogvlag

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Zo pleiten PvdA en D66 ervoor dat mbo’ers dezelfde stagevergoeding moeten krijgen als stagiairs van hbo of universiteit, biedt de Endometriose Stichting een petitie aan bij de Tweede Kamer om scholen te verplichten les te geven over menstruatie en moet basisschool de 16e Montessori in Amsterdam-Zuidoost sluiten wegens een tekort aan leraren.

Maandag: Jongeren met ‘tussenjaar’ kunnen nu kiezen voor maatschappelijke diensttijd

Elf gemeenten mogen starten met hun MDT-project. Hierin gaan jongeren die een tussenjaar hebben genomen of zijn uitgevallen op school drie of meer dagen per week aan de slag in een maatschappelijke diensttijd.
 

Dinsdag: PVDA en D66: te lage stagevergoeding mbo’ers

Mbo'ers moeten dezelfde stagevergoeding krijgen als stagiairs van hbo of universiteit. PvdA en D66 vinden de huidige verschillen maar niks. Het kan gaan om honderden euro's per maand minder.
 

Woensdag: Petitie voor verplichte lessen over menstruatie naar Tweede Kamer

De Endometriose Stichting biedt vandaag een petitie aan bij de Tweede Kamer om middelbare scholen te verplichten les te geven over menstruatie. Meiden die tijdens het menstrueren veel last hebben van pijnklachten, kunnen zonder dat ze het weten endometriose hebben. 
 

Donderdag: Student Pride NL maakt zich sterk voor veilige studieomgeving lhbti-studenten

Minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap lanceert morgen de stichting Student Pride NL tijdens CONFAB 2019, een conferentie over seksuele en genderdiversiteit. Het doel van Student Pride NL is het stimuleren van een veilig klimaat op hogescholen, universiteiten en stageplaatsen met het oog op seksuele en genderdiversiteit, zodat alle studenten zich vrij kunnen voelen en zichzelf en de ander accepteren.
 

Vrijdag: Basisschool Amsterdam dicht om lerarentekort

Basisschool de 16e Montessori in Amsterdam-Zuidoost moet sluiten wegens een tekort aan leraren. Dat bevestigt Hubert de Waard, bestuurder van Stichting Sirius waaronder de school valt, na berichtgeving door Het Parool.
 
Door: Nationale Onderwijsgids