Logo_student_pride_nl__logo

Minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap lanceert morgen de stichting Student Pride NL tijdens CONFAB 2019, een conferentie over seksuele en genderdiversiteit. Het doel van Student Pride NL is het stimuleren van een veilig klimaat op hogescholen, universiteiten en stageplaatsen met het oog op seksuele en genderdiversiteit, zodat alle studenten zich vrij kunnen voelen en zichzelf en de ander accepteren. Dit meldt Student Pride NL.

De minister houdt de nieuwe stichting officieel ten doop in het gezelschap van Ron Bormans (bestuursvoorzitter van Hogeschool Rotterdam), Jet de Ranitz (voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland), Rutger Engels (rector magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam), Dorothee van Kammen (voorzitter van het College van Bestuur van de Thomas More Hogeschool) en Jan Kees de Jager (CFO van KPN). Student Pride NL wil de volledige studentenpopulatie betrekken bij het thema seksuele en genderdiversiteit. Hieraan gaat ze invulling geven door het organiseren van een jaarlijks evenement en verschillende kleinere events door het jaar heen, variërend van symposia, panels en filmvoorstellingen tot job fairs en netwerkborrels.
 

Veilig klimaat voor LHBTI-studenten

Student Pride NL maakt zich daarnaast sterk voor meer samenwerking tussen hogescholen, universiteiten, hun Pride-verenigingen, het bedrijfsleven en non-profitorganisaties op het gebied van seksuele en genderdiversiteit. Dit doet zij vanuit de overtuiging dat kennisuitwisseling en een sterk netwerk helpen bij het creëren van een veilig klimaat voor studenten. Student Pride NL heeft onder andere KPN, Deloitte en NN Group als partners uit het bedrijfsleven. Ook zijn alle instellingen uit het hoger onderwijs in Rotterdam al partner van Student Pride NL. De stichting hoopt dat onderwijsinstellingen uit de rest van Nederland zich in de komende tijd ook aansluiten.
 
De stichting is opgericht door Chantal van der Putten, Gunnar Boer en Erwin van Braam. “We willen niet per stad steeds opnieuw het wiel uitvinden en geloven dat juist een landelijk samenwerkingsverband veel kan opleveren. Tijdens ons bezoek aan National Student Pride in Londen zagen we dat dit event wordt gedragen door alle onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven”, vertelt Chantal van der Putten. “Dat heeft ons geïnspireerd tot de oprichting van Student Pride NL.”
 

Onthulling regenboogvlag

Na afloop van de lancering van Student Pride NL wordt het winnende ontwerp onthuld van de nieuwe regenboogvlag van Hogeschool Rotterdam. Studenten kunnen tot vanavond hun stem uitbrengen op één van de twee genomineerde ontwerpen. In totaal stuurden studenten en medewerkers 26 ontwerpen in.
 
 Door: Nationale Onderwijsgids