Week 16: Kinderen moeten blijven spelen, acute hepatitis en wachttijd CBR

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: tweede paasdag 

 

Dinsdag: Kinderopvangbranche wil kinderen geen leerdoelen geven, maar ze laten spelen

De Brancheorganisatie Kinderopvang vindt het een slecht idee om jonge kinderen leerdoelen te geven. Kinderen tot zes jaar moeten kunnen spelen omdat het hen creatief en weerbaar maakt.

 

Woensdag: Artsen moeten opletten op symptomen acute hepatitis bij jonge kinderen

Het RIVM en leverspecialisten roepen artsen op om goed op te letten bij verdachte symptomen van acute hepatitis bij kinderen. Ook in Nederland duiken er steeds meer kinderen op met deze leveraandoening. Bij het transplantatiecentrum in het UMC Groningen zagen de afgelopen weken meerdere gevallen binnenkomen.

 

Donderdag: Honderden motorrijders begeleiden gepeste eindexamenleerling naar gala

Honderden motorrijders hebben gisterenavond een 16-jarige eindexamenleerling naar haar eindexamenfeest gebracht. Het meisje werd op school gepest en wilde met dit ‘pestprotest’ met opgeheven hoofd afscheid nemen van haar middelbare school. 

 

Vrijdag: Bij het CBR loopt de gemiddelde wachttijd voor het praktijkexamen op tot 22 weken

De gemiddelde wachttijd voor het doen van een autorijexamen is landelijk gestegen tot ruim 22 weken. Sinds oktober afgelopen jaar stijgt dit gemiddelde al. Toen duurde het nog rond de 6 tot 7 weken.

Door: Nationale Onderwijsgids