Honderden motorrijders begeleiden gepeste eindexamenleerling naar gala

Honderden motorrijders hebben gisterenavond een 16-jarige eindexamenleerling naar haar eindexamenfeest gebracht. Het meisje werd op school gepest en wilde met dit ‘pestprotest’ met opgeheven hoofd afscheid nemen van haar middelbare school. Dat meldt de NOS.

Nadat er een oproep op Facebook was geplaatst om het meisje te vergezellen naar haar eindexamenfeest stroomden de aanmeldingen van motorrijders binnen. Zelf was ze namelijk al blij geweest met één motorrijder, maar het werden er uiteindelijk honderden. Haar vader vindt dat ze dit echt verdient heeft. “Behalve dat ze zelf gepest is, is ze van jongs af aan een steun voor andere kinderen die worden gepest.” 

Pestprotocol 

Volgens de vader is deze tocht met de bikers geen middelvinger naar de pesters. “Het is gericht tegen pesten in het algemeen.” Wel verwijt de vader de schoolleiding dat ze te weinig gedaan hebben om het pesten te stoppen. “Ze hebben het niet serieus aangepakt. Er is uiteraard een pestprotocol, maar geen coördinator” 

Anti-pestbeleid 

De directeur van het Vellesan College, de school van het meisje, zegt dat hij het beeld dat nu wordt geschetst totaal niet herkend. “We voeren een serieus anti-pestbeleid en doen er alles aan om te voorkomen dat er wordt gepest, maar helaas is het niet altijd te voorkomen. Daarin hebben we als school ook onze beperkingen, want je weet niet wat er op social media gebeurt.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk