Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

Het Kennemer College heeft zijn excuses aangeboden aan onderwijsassistent Gerrit Keeman. Over de onderwijsassistent ontstond ophef nadat een filmpje viral ging waarop te zien is hoe hij een leerling tot de orde probeert te roepen en hem daarbij in het nekvel grijpt. De school stuurde Keeman daarop naar huis. Onder leiding van een externe vertrouwenspersoon hebben de school en Keeman de kwestie vanochtend uitgepraat. Dit meldt de Telegraaf.

In een gezamenlijke verklaring van het Kennemer College en Keeman staat dat de school het betreurt dat de onderwijsassistent zijn ‘vrijstelling van werkzaamheden’ als een schorsing en gebrek aan vertrouwen heeft ervaren. De directie biedt hem daarvoor excuses aan. 
 
De school gaat bovendien maatregelen nemen om nieuwe incidenten te voorkomen. Volgens Keeman, die al ruim voor het incident had aangekondigd dat hij op 31 januari met pensioen zou gaan, komt agressie van leerlingen dagelijks voor op de school. Het Kennemer College gaat nu in overleg met ouders, gemeenten en hulpverleners actie ondernemen en ook het eigen beleid onder de loep nemen. 
 
Dat minister Slob zelfs een plan van aanpak heeft aangekondigd is meer dan Keeman had durven hopen. Voor hem is de zaak nu afgesloten. “De steun was hartverwarmend, maar nu ga ik afbouwen. Tijd besteden aan mijn hobby’s.”
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids