Normal_politiek_halbe-zijlstra

PO in Actie vindt het getouwtrek van de PvdA en de VVD om het wel of niet verhogen van de lerarensalarissen onbegrijpelijk.  "Dit moet niet om partijpolitiek gaan, maar om de inhoud”, aldus Thijs Roovers van PO in Actie. Hij laat weten dat er vanuit het onderwijs hardere protestacties komen. Dit meldt RTL Nieuws.

Roovers vindt dat er een 'politiek spel' wordt gespeeld terwijl het om de inhoud zou moeten draaien, namelijk de kwaliteit van het onderwijs. Hij noemt het niveau van de discussie schandelijk. “Van onze volksvertegenwoordigers verwacht je meer." 
 
Roovers reageert hiermee op het bericht van vanmorgen in de Telegraaf, waaruit duidelijk werd dat de VVD niet akkoord gaat met de eis van de PvdA om hogere lerarensalarissen op te nemen in de begroting van volgend jaar. De VVD kon het dreigement van de PvdA om anders geen handtekening te zetten onder de begroting, niet waarderen. Volgens Roovers laat het politiek getouwtrek zien dat het belangrijk blijft voor de leraren om hun stem te laten horen.
 
Hij liet al eerder weten dat PO in Actie bezig is om een nieuwe landelijk protestactie op poten te zetten, die groter wordt dan de vorige actie. Toen gaven leerkrachten het eerste uur geen les. Begin september komt daar meer duidelijkheid over, aldus Roovers.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids