Normal_geld__pennen__contract__afspraak

De VVD wil niet akkoord gaan met de eis van de PvdA om hogere lerarensalarissen op te nemen in de begroting van volgend jaar. De uitspraak van PvdA-leider Lodewijk Asscher dat zijn partij anders geen handtekening zet onder een begroting van het demissionaire kabinet is in het verkeerde keelgat geschoten bij de VVD. Dit meldt de Telegraaf.

Een aantal maanden geleden beloofde Asscher dat er meer geld zou komen voor docentensalarissen. Als met Prinsjesdag de formatie nog steeds niet rond is, dan zal het huidige kabinet nog maatregelen nemen voor een loonsverhoging, stelde hij in het Algemeen Dagblad. Hij dreigde hierbij dat zijn partij anders geen verantwoordelijkheid wil nemen voor de begroting van het demissionaire kabinet. 
 
Volgens Zijlstra was er bij de VVD in eerste instantie “best bereidheid om in afstemming met de formerende partijen” daarin ook al afspraken vast te leggen over bijvoorbeeld hogere lerarensalarissen. Maar de uitspraken van Asscher zijn tegen het zere been. 
 
Zolang de formatie van het nieuwe kabinet nog niet voltooid is, moeten regeringspartijen VVD en PvdA de begroting van 2018 opstellen. Zijlstra sluit niet uit dat er uiteindelijk alsnog geld wordt vrijgemaakt voor hogere salarissen, maar dan omdat het door de formerende partijen wordt afgesproken, buiten de PvdA om.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids