Normal_rss_entry-196916

Het Nederlands Film Festival biedt op 1 oktober een podium aan een groep bijzondere filmmakers. Ruim 750 nieuwkomers van tien verschillende scholen hebben het afgelopen jaar vijf korte films gemaakt die die middag worden vertoond in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. De jonge migranten maakten de films van begin tot het eind zelf, na een aantal workshops gevolgd te hebben. Dit meldt ANP.

Het Ithaka Film Festival, zoals het event is gedoopt, biedt jonge nieuwkomers van 12 tot 18 jaar de kans andere vaardigheden te ontwikkelen dan alleen het leren spreken van Nederlands. Door het maken van films ontwikkelen ze hun creativiteit en leren ze samenwerken.

Het resultaat is een unieke selectie films, van vluchtverhaal tot horrorkomedie, maar allemaal bovenal verteld vanuit het perspectief van deze nieuwe Nederlanders. De jongeren kregen de creatieve vrijheid om hun eigen filmverhaal te schrijven en geven daarmee een uniek inkijkje in de thema’s die bij hen leven. De kaartverkoop voor het Ithaka Film Festival is van start gegaan.

Filmleraar van het Jaar

Tevens wordt op 1 oktober de Filmleraar van het Jaar bekendgemaakt. Filmeducatie heeft nog geen vaste plek in het onderwijs. Om die reden spelen creatieve leraren, die leerlingen op weg helpen in het medialandschap, een belangrijke rol. Zij zijn de ambassadeurs van het onderwijs van de toekomst. De verkiezing van Filmleraar van het Jaar zet voor het tweede jaar de spotlights op deze innovators.

Door: Nationale Onderwijsgids

 

 

Door: ANP