Normal_boeken__lezen

Op 9 juni vindt Boekids UP plaats en op 10 juni het Boekids Festival in Den Haag. Boekids biedt kinderen en jongvolwassenen een festivalervaring met een uitdagend literair, muzikaal en theatraal programma en interactieve workshops. Tijdens de eerste editie van Boekids UP, een festivalavond voor iedereen die jong van geest is, treden onder andere Janne Schra en Huub van der Lubbe op en gaat Stephanie Afrifa in gesprek over het Young Adult-genre met de internationale auteurs Renée Watson en Katherine Rundell en auteur Abdelkader Benali. Tijdens Boekids Festival maken onder andere Spinvis, Sterrin Smalbrugge en Jaap Robben hun opwachting. Daarnaast is er doorlopend randprogramma voor zowel kinderen en jongeren als ouders en begeleiders. Dit meldt Smith Communicatie. 

Boekids Festival: verhalen luisteren in de zweefmolen of dansen op Spinvis

Boekids Festival presenteert dit jaar weer een uiteenlopend programma, met als een van de hoogtepunten de voorstelling Vier verhalen en een dag van Spinvis, Introdans en Saartje van Camp. Ecoloog, herpetoloog en reptielenliefhebber Sterrin Smalbrugge vertelt over de wereld van reptielen en haar wildlife-avonturen zoals ook beschreven in Het grote reptielenboek. Pépé Smit wordt vergezeld door Fred het Hert en illustrator Benjamin Leroy en schrijver Jaap Robben maken samen theater op papier. Schrijfster en illustrator Annet Schaap komt met haar muzikale vertelvoorstelling Lampje.
 

Prijsuitreiking landelijke poëziewedstrijd Kinderen & Poezie

Tijdens Boekids vindt ook de feestelijke prijsuitreiking van de landelijke dichtwedstrijd Kinderen & Poëzie plaats. Dit seizoen stuurden duizenden kinderen van 6 tot 12 jaar hun zelfgeschreven gedicht in. Op 10 juni worden de hoofdprijzen uitgereikt en wordt de bundel met 100 winnende gedichten gepresenteerd. 
 

Het kind in jezelf ontdekken bij Boekids UP 

De nieuwe festivalavond Boekids UP is speciaal voor alle (jong)volwassenen die nog jong van geest zijn en het kind in zichzelf willen blijven ontdekken. 
 

Boekids University

Van 6 tot en met 9 mei vonden de Haagse jongerencolleges van Boekids University plaats. Haagse basisschoolleerlingen en middelbare scholieren kregen interactieve informatie- en inspiratiecolleges van experts uit verschillende vakgebieden, zoals astronaut André Kuipers. Boekids University is onderdeel van Boekids.
 
Door: Nationale Onderwijsgids