Logo_ak

Van 6 tot en met 9 mei aanstaande vinden de Haagse jongerencolleges van Boekids University plaats in Museon en het Nutshuis. Tijdens de zesde editie van dit meerdaagse evenement krijgen Haagse basisschoolleerlingen en middelbare scholieren interactieve informatie- en inspiratiecolleges van experts uit verschillende vakgebieden, zoals astronaut André Kuipers. Dit meldt Boekids.

Boekids University is onderdeel van Boekids, dat op 9 en 10 juni plaatsvindt. Sprekers zijn dit jaar arts en ESA-astronaut André Kuipers, gedragsbioloog dr. Claudia Vinke, robotexpert dr. Koen Hindriks, fooddesigner Chloé Rutzerveld, emoji-expert Lilian Stolk en hoogleraar en volksfilosoof Bas Haring.
 

Boekid University

Bij Boekids University geven spraakmakende sprekers/auteurs op basis van hun eigen boek/publicatie een college aan scholieren in de leeftijd van 10 tot 16 jaar. Boekids kiest de onderwerpen en sprekers op basis van het onderwijscurriculum van de bovenbouw van het basisonderwijs en onderbouw van het voortgezet onderwijs. De colleges worden gegeven door echte professors, professionals, auteurs en bekende Nederlanders. Zij laten de scholieren op speelse wijze kennis maken met tal van culturele, maatschappelijke en wetenschappelijke onderwerpen om hen te vormen tot zelfbewuste en kritische denkers.
 

Boekids festival

Jeugdfestival Boekids is hét festival dat kinderen en (jong)volwassenen in contact brengt met literatuur. Het biedt een interactief programma vol verhalen, muziek, films, workshops, multimedia en beeldende kunst voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun begeleiders. 
 
Boekids UP is de volwassen versie van Boekids Festival voor iedereen die jong van geest is en verbindt de werelden van YA-, volwassenen- en wereldliteratuur met elkaar. Boekids UP vindt plaats op 9 juni; Boekids Festival op 10 juni. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids