Normal_generation_discover

Bijna 35.000 bezoekers gingen de afgelopen vijf dagen op ontdekkingsreis in de wereld van wetenschap en technologie op het Haagse Malieveld. Het Generation Discover festival, georganiseerd door initiatiefnemer Shell en twintig aangesloten partners, stond dit jaar in het teken van de internationale duurzaamheidsdoelstellingen en was grootser opgezet dan ooit. Met een recordaantal aanwezigen genoot het jaarlijkse evenement veel belangstelling. Vanaf volgend jaar zal het interactieve festival iedere keer in een andere stad plaatsvinden. Dit meldt Shell.

Anne Schreuder, MVO Manager bij Shell en festivaldirecteur van Generation Discover: “Wij zijn ontzettend blij dat het festival zo gewaardeerd wordt. Dit hadden we zonder onze partners niet kunnen realiseren. Er is een groeiend tekort aan technisch talent in Nederland, daarom is het zo belangrijk dat we onze krachten bundelen om techniekonderwijs onder de aandacht te brengen. Door het festival vanaf volgend jaar steeds ergens anders te organiseren, kunnen we nóg meer jongeren de mogelijkheid bieden om zelf te ervaren hoe leuk wetenschap en technologie is.’’

Bright ideas challenge

Met de afsluiting van het Generation Discover festival, zijn de inschrijvingen voor de bright ideas challenge 2019 geopend. Hierbij worden basisschoolleerlingen uitgedaagd om slimme oplossingen te bedenken voor wereldproblemen op het gebied van energie, water en voedsel. Bovendien helpt het leraren om deze onderwerpen op een toegankelijke manier onder de aandacht te brengen.

Shell zal zich samen met partners de komende jaren – in aanloop naar 2020, wanneer wetenschap en technologie een verplicht onderdeel worden van het Nederlandse basisonderwijs – blijven inzetten voor het stimuleren van de onderwerpen onder jongeren. Het doel is om met educatieve initiatieven zoals het Generation Discover festival en de bright ideas challenge minimaal één miljoen jongeren in Nederland te enthousiasmeren om ontdekkers van de toekomst te worden.

Op het Generation Discover festival kwam ook veel kritiek. Zo voerde de beweging Fossielvrij Onderwijs actie en weigerden scholen in Den Haag deelname aan het festival.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids