Leerlingen kunnen nog steeds niet verhuizen naar 'omgekeerde school'

Wie kent het verhaal van die basisschool in Oost-Souburg die in 2022 verkeerd om werd gebouwd niet? Leerlingen en docenten moesten vervolgens veel geduld hebben. Het duurde nu namelijk nog langer om naar hun nieuwe school te verhuizen. En nog steeds is de school niet klaar voor gebruik en duurt het wachten alleen maar langer. Dat meldt Omroep Zeeland.

Het schoolgebouw is nog niet klaar om de leerlingen te ontvangen. Dat staat in een brief die op vrijdag 24 mei naar de ouders is gestuurd. Experts moeten nog controles uitvoeren en er moeten nog afspraken worden gemaakt over de voorwaarden.

Verhuizing uitstellen 

De bestuurder van Archipel Scholen, waar de basisschool onder valt, vindt het triest voor de leerlingen, hun ouders en het personeel. Wel is hij het eens met de keuze om de verhuizing uit te stellen. Voor de zomervakantie van 2024 zou deze verhuizing al plaatsvinden. Nu is dat uitgesteld tot het najaar.

Nieuwbouw andere school 

Ook de nieuwbouw voor de Parelburgt in Oost-Souburg laat nog even op zich wachten. Leerlingen van die school moeten ook wachten tot het najaar.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk