Kleuter die bij basisschool in de vijver viel en op ic belandde is weer thuis

De 4-jarige jongen die vorige week bij basisschool de Wittering in de vijver viel en zwaargewond raakte is weer thuis bij zijn ouders. De jongen lag sinds dinsdag 2 april in het Radboudumc in Nijmegen op de intensive care. Dat meldt Omroep Brabant. 

Die bewuste dinsdag was de kleuter aan het einde van de ochtend bij basisschool Wittering aan het spelen op het schoolplein. De leraren waren even niet aan het opletten en de jongen liep van het plein. Daardoor belandde hij vlak bij de school in een vijver waar hij na tien minuten werd gevonden.

Het hart van de kleuter heeft volgens zijn moeder bijna twintig minuten stilgestaan. Omdat de kinderarts nog niet kan zeggen of de jongen er iets aan overhoudt moeten ze regelmatig op controle komen.

Aangifte tegen de basisschool 

De jongen moet nu thuis gaan herstellen. Hij ademt nog niet gemakkelijk en zijn gedrag is anders, volgens zijn moeder Ramona. Ze vindt dat de basisschool onnauwkeurig heeft gehandeld. Vorige week heeft ze dan ook meteen aangifte gedaan tegen de school.

Onveilige school 

Volgens andere ouders is het erg onveilig op de basisschool. Tijdens het buitenspelen en het sporten in de gymzaal is er weinig toezicht en deuren en hekken zouden gewoon openstaan.

Niet altijd toezicht 

De scholenkoepel waar de basisschool onder valt gaf eerder al aan dat er niet altijd toezicht is. Dat is een onderdeel van het leerconcept van basisschool Wittering. Kinderen moeten meer verantwoordelijkheden krijgen. Wel zou er tijdens het ongeluk een leraar op het schoolplein aanwezig zijn geweest.

De schoolleiding heeft nog geen contact opgenomen met moeder Ramona over het ongeluk en de aangifte.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk