Moeder van kleuter die bij basisschool in water viel doet aangifte

Basisschool de Wittering in Rosmalen kan een dezer dagen een aangifte tegen zich verwachten. De moeder van de 4-jarige jongen die deze week in een nabijgelegen vijver viel en nog altijd op de intensive care ligt stelt dat de school nalatig heeft gehandeld. De poort had op slot moeten zitten. Ook andere ouders zijn kritisch op de school en blijken zich al langere tijd zorgen te maken over niet-gesloten deuren en hekken en een gebrek aan toezicht. Dit meldt Omroep Brabant.

Onlangs haalde een vader zijn dochter nog van de Wittering omdat de kinderen zonder toezicht buiten speelden en in de gymzaal geen toezicht hadden. Volgens de man gaat het om experimenteel onderwijs op basisschool in Rosmalen. “Leuk dat ze de kinderen vrij willen laten, maar dit ging echt te ver” Een moeder die op kennismakingsochtend langskwam herkent deze zorgen. Haar zoon kon met gemak deuren openen en op de speelplaats stonden de hekken open. Zij heeft haar kind niet eens laten starten op de Wittering.

Meldingen Onderwijsinspectie

De Onderwijsinspectie had tot deze week geen meldingen ontvangen over mogelijke onveilige situaties op de school. Daar is nu ééntje over binnengekomen. Via het bestuur van de Wittering is de inspectie ingelicht over nog enkele interne meldingen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky