Het was even spannend, maar Sinterklaas zette toch voet aan wal in Gorinchem

Sinterklaas is zaterdag weer aangekomen in Nederland. Rond 12.30 uur stapte hij van de stoomboot in Gorinchem. Langs de route en bij de kade stonden duizenden mensen te kijken naar Sinterklaas en zijn pieten. Met poncho’s en paraplu’s, want Sinterklaas nam uit Spanje het slechte weer mee. De gemeente Gorinchem rekende vooraf op 20.000 bezoekers. Dat meldt de NOS.

Het was in het begin wel even spannend of Sinterklaas ook echt zou aanleggen in Gorinchem. In het Sinterklaasjournaal kwamen weer allerlei problemen naar boven. Het Grote Boek van Sinterklaas was ook nergens op de stoomboot te vinden. De pieten besloten daarom om een geheel nieuw boek te schrijven, maar vlak voordat ze aankwamen in Gorinchem was het boek nog niet klaar.

Geen huis beschikbaar 

Ook was het nog niet duidelijk waar Sinterklaas en zijn pieten zouden gaan wonen. Er was geen huis beschikbaar en het oorspronkelijke Grote Pieten Huis was ingepikt door het programma Heel Holland Bakt. Uiteindelijk besloot Sinterklaas zijn intrek te nemen in Slot Loevestein, niet ver van Gorinchem vandaan.

Druk programma voor Sinterklaas 

Sinterklaas had zaterdag een druk programma, want ook in andere plaatsen in Nederland kwam hij aan. Onder meer in Assen, Arnhem, Eindhoven en Rotterdam zette Sinterklaas voet op Nederlandse bodem. Op zondag deed Sinterklaas dat nog eens dunnetjes over in Amsterdam, Tilburg en Utrecht.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk