Presentatoren Heel Holland Bakt te zien bij Sinterklaasjournaal

André van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven waren maandagavond te zien in de eerste aflevering van Het Sinterklaasjournaal van dit jaar. Zij treffen in de tuin van het 'Pietenhuis', bij het publiek ook bekend als Paleis Soestdijk, voorbereidingen voor een nieuw seizoen Heel Holland Bakt. Daarom kan het 'Pietenhuis' dit jaar niet gebruikt worden, zo bleek in de eerste aflevering.

De drie van Heel Holland Bakt waren niet de enige BN'ers die te zien waren maandag. Diederik Gommers kwam even langs om uit te leggen waarom de naam Gorinchem wordt uitgesproken als 'Gorkum'. De viroloog is geboren in de stad waar de Sint dit jaar van plan is aan te komen.

Stoomboot 

Cabaretier Peter Heerschop speelde de kapitein van de stroomboot, een van de belangrijke toeristische attracties van Gorinchem. De stad bezit een van de weinige nog varende stroomboten in Nederland. Dit levert echter nog een probleem op voor de Sint. Omdat de stroomboot in de haven ligt, kan de stoomboot zaterdag niet aanmeren.

Ongerust 

Tot overmaat van ramp is ook op de boot van Sinterklaas paniek uitgebroken omdat de pieten het Grote Boek van Sinterklaas zijn vergeten. Het afgelopen jaar verliep de intocht ook niet vlekkeloos. In de dagen voor de aankomst van de Sint was te zien hoe de stoomboot zonk. Kinderen die naar het Sinterklaasjournaal hadden gekeken, waren dusdanig ongerust dat ze met regelmaat De Kindertelefoon of de Alles Oké? Supportlijn belden. Kinderen maakten zich zorgen over de pakjes en of de pieten wel goed konden zwemmen.

Het programma, zoals altijd gepresenteerd door Dieuwertje Blok, is te zien tot en met pakjesavond. Op zaterdag 18 november is de landelijke intocht in Gorinchem. Die wordt ook door de NTR uitgezonden.

Gebarentolk en audiodescriptie 

Het Sinterklaasjournaal is voorzien van gebarentolk en audiodescriptie, zodat het ook te volgen is voor doven, slechthorenden, blinden en slechtzienden.

Door: ANP