Het Sinterklaasjournaal is begonnen en elk jaar weer net zo spannend

Sinterklaas komt zaterdag aan in Gorinchem. Het Sinterklaasjournaal is inmiddels bijna net zo groot als Sinterklaas zelf. Ook dit jaar wordt het journaal weer gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Gisteren was de eerste aflevering, en niet alleen kinderen vinden het leuk, ook volwassenen genieten ervan. Dat meldt RTL Nieuws.

De honderdduizenden gezinnen die naar Het Sinterklaasjournaal zaten te kijken, kregen weer van alles voor hun kiezen. Want zoals altijd gaat de overtocht van Sinterklaas naar Nederland niet zonder problemen.

Problemen met het Pietenhuis 

Zo is het Pietenhuis ingepikt door het programma Heel Holland Bakt. Dat programma is daar aan het opnemen en de presentatoren adviseren Sinterklaas om op zoek te gaan naar een ander Pietenhuis. En ook het Grote boek van Sinterklaas was niet op de stoomboot te vinden. De pieten waren het boek vergeten, dat ligt dus nog in Spanje.

Kijkcijfers 

De komende tijd wordt duidelijk of de problemen opgelost kunnen worden voordat het Pakjesavond is. Elke dag rond zes uur is het Sinterklaasjournaal bij Zapp te zien op NPO3. Het programma trekt bijna meer kijkers dan het Acht Uur Journaal. Zo waren er 1,7 miljoen mensen die keken naar Het Sinterklaasjournaal van 11 november 2022. Het programma wordt ook vaak ‘uitgesteld’ teruggekeken. Geen enkel tv-programma wordt zoveel teruggekeken als Het Sinterklaasjournaal. Vorig jaar was dat op het hoogtepunt 69 procent.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk