Gouden Griffel Misjka en boek Lingo-stem JP stormen Bestseller 60 binnen

Het boek Het ABC van JP van 'Lingo-stem' Jan Peter Pellemans en het boek Misjka, dat afgelopen week de Gouden Griffel won, komen allebei hoog binnen in de nieuwe editie van de Bestseller 60. Boekenkoepel CPNB publiceert elke week de lijst met titels die in de Nederlandse boekwinkels het best verkocht zijn. Het ABC van JP komt binnen op plek 9, Misjka op plek 27.

In Het ABC van JP deelt Pellemans de kennis die hij de afgelopen twintig jaar over taal opdeed, onder anderen als redacteur en jurylid van programma's als Lingo, De Tafel van Taal en SchoolTV. Het boek Misjka van Edward van de Vendel en Anoush Elman gaat over een meisje dat met haar familie naar Nederland is gevlucht. In Nederland vertelt zij een dwergkonijntje over haar leven thuis, in een land in oorlog. Maar op een dag is het diertje plotseling verdwenen. Het boek is geïllustreerd door Annet Schaap, ook bekend van de Hoe overleef ik-boeken.

Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? 

Het nieuwe deel in die langlopende succesreeks, Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?, staat voor de vierde week op plek 1 in de lijst. Auteur Francine Oomen schreef tien jaar na het laatste deel een nieuw boek waarin zij vertelt hoe het hoofdpersonen Rosa, Jonas, Esther en Neuz vergaat als twijfelende twintigers.

Door: ANP