Maarten Heijmans wint Willem Wilminkprijs voor 'Give me some skin'

Give me some skin, dat door onder anderen Maarten Heijmans wordt gezongen, is uitgeroepen tot beste kinderlied. Het nummer heeft zondagavond in de Grote Kerk van Enschede de Willem Wilminkprijs gewonnen.

Het lied werd geschreven door Jurrian van Dongen en gecomponeerd door Keez Groenteman. Heijmans zingt het samen met Rop Verheijen en Jesse Mensah. Het nummer was een van de 77 inzendingen voor de prijs en is volgens de jury "een teder pleidooi voor elkaar mogen aanraken, wonderlijk actueel na twee jaar anderhalve meter afstand houden".

Buma Kindermuziekprijs 

Ook het publiek mocht een lied kiezen. De publieksprijs is gewonnen door Robert Ramaker met zijn nummer De machinist. Eerder werd al bekend dat componist, muzikant en theatermaker Dirk Scheele de winnaar is van de Buma Kindermuziekprijs, een oeuvreprijs die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt.

Willem Wilminkprijs 

De Willem Wilminkprijs, vernoemd naar de gelijknamige dichter en schrijver, werd voor de achtste keer uitgereikt. De prijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van 3000 euro voor de tekstschrijver, 1000 euro voor de componist en 1000 euro voor de uitvoerende artiest. De prijs ging eerder naar onder anderen Henny Vrienten, Katinka Polderman en Kenny B. De Willem Wilminkprijs is een initiatief van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, gesteund door Buma Cultuur.

Door: ANP