Normal_bibliotheek__boeken

Op het Kinderboekenbal zijn de Gouden Griffel en het Gouden Penseel uitgereikt. De Gouden Griffel ging naar Zeb. Van Gideon Samson en het Gouden Penseel naar Mijn wonderlijke oom van Yvonne Jagtenberg. Dit meldt de Kinderboekenweek.

De Gouden Griffel 

De Gouden Griffel is de prijs voor het best geschreven kinderboek. Zeb. is geschreven door  Gideon Samson en geïllustreerd door Joren Joshua. In het boek staan verhalen van klasgenoten centraal die zich in de klas afspelen. Absurdisme staat hierbij centraal.
 

Het Gouden Penseel

Het Gouden Penseel is de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek. Mijn wonderlijke oom is geschreven en geïllustreerd door Yvonne Jagtenberg. Het boek is een ode aan filmmaker Jacques Tati. In het boek past oom Monsieur Hulot een dag op zijn neefje Gerard en zijn teckel Dalí. Gerard groeit op in een modern huis met weinig humor en kattenkwaad, iets wat zijn om niet echt aanstaat.
 

Boekensleutel

Daarnaast kreeg Ted van Lieshout de Boekensleutel overhandigd voor zijn boek Ze gaan er met je neus vandoor. Deze prijs wordt uitgereikt aan een kinderboek dat vernieuwend is. Deze prijs wordt bij hoge uitzondering toegekend. 
 
De Kinderboekenweek gaat deze editie over voertuigen. De 65e editie van het evenement heeft als thema Reis mee!. De Kinderboekenweek duurt tot en met zondag 13 oktober. Het Kinderboekenweekgeschenk is gratis voor wie voor een tientje kinderboeken koopt, het boekje van de ruimtevaarder gaat 7,15 euro kosten.
 
Door: Nationale Onderwijsgids