Normal_ventilator__airco__hittegolf

Een aantal scholen heeft voor vandaag en morgen een tropenrooster ingesteld vanwege de voorspelde hitte. In Utrecht namen ouders het voortouw: zij stuurden hun kinderen naar school met een airco of een ventilator. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

In een aantal regionale dagbladen valt te lezen dat scholen in onder andere Noord-Brabant en Gelderland werken met een tropenrooster. De een doet dit door de lesuren in te korten naar 45 of 40 minuten, de ander door bijvoorbeeld om 13.00 uur te sluiten. Ook zijn er scholen die extra flesjes water uitdelen. Wanneer kunnen scholen een tropenrooster handhaven? Lees het hier.
 
In Eemnes, Utrecht, besloten ouders hun kinderen een airco of een ventilator mee te geven om een beetje koel te kunnen blijven tijdens de lessen. De Mariaschool kon het zeker waarderen, aldus een medewerker.
 
Ook op diverse kinderdagverblijven wordt vandaag rekening gehouden met de hitte. Op sociale media is te zien dat er volop wordt gespeeld met water en in kinderbadjes, schrijft het AD.
 
Voor de vierde dag op rij is het tropisch warm met meer dan 30 graden. De derde regionale hittegolf duurt al zes dagen. Sinds vorige week donderdag is het op grote schaal zomers warm en daarbij zijn er sinds zaterdag tropische temperaturen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids