Normal_shelf-3290109_960_720

Zaterdag begint de Week van de Hoogbegaafdheid. Tot en met 17 maart worden in heel Nederland en Vlaanderen activiteiten georganiseerd met hoogbegaafdheid in de hoofdrol. Hoogbegaafdheidscoach Rianne van de Ven en Sjoerd Dirk Meijer, eveneens coach en specialist hoogbegaafdheid, zijn twee van de initiatiefnemers. Met de Week van de Hoogbegaafdheid willen zij hoogbegaafdheid meer op de kaart zetten.

Op de website staat met rode pinnen aangegeven welke scholen, praktijken en bibliotheken hun deuren opengooien. "Om te laten zien dat hoogbegaafdheid overal is. En het positief onder de aandacht te brengen", vertelt Rianne van de Ven.

Wat hebben hoogbegaafde kinderen en volwassenen eigenlijk aan deze initiatieven? En wordt er ook aan senioren gedacht? Dat is hard nodig, volgens psychotherapeute Mia Frumau uit Vught. In haar praktijk organiseert zij ieder jaar activiteiten tijdens de Week van de Hoogbegaafdheid. "Mensen die hun hele leven bezig zijn met hun brein, zitten echt niet te wachten op een potje Bingo."

Lees het hele interview met Van de Ven, Meijer en Frumau hier

Door: Nationale Onderwijsgids / Bente Schreurs