Normal_bouw__helm__verbouwen__klus

Architectenbureau Spee denkt dat de Rotterdamse basisschool Het Open Venster binnen een jaar alsnog gebouwd kan worden. Eerder deze week werd bekend dat de bouw van de duurzame school in Rotterdam-IJsselmonde door de gemeente Rotterdam was stopgezet, maar directeur Bart Spee wil graag verder met de bouw. Dat meldt het AD.

Er zijn volgens Spee al marktpartijen die willen doorgaan met de bouw. Er is volgens hem alleen nog een nieuw bouwteam nodig om het pand alsnog af te kunnen bouwen. De gemeente Rotterdam maakte deze week bekend af te zien van de duurzame houten bouw van de school. Er zou verder gebouwd worden met steen. Omdat er volgens de gemeente gebreken waren geconstateerd, was het frame van het te bouwen pand deels al gesloopt. Het college sprak van een mislukte aanbesteding waarvan het verlies op 15 miljoen euro wordt geschat.

Volgens Spee is het zonde om een nieuw ontwerp te bedenken voor de school. Dat zou alleen maar meer problemen opleveren, volgens hem. “Een besluit dat alleen maar leidt tot kapitaalvernietiging, tijdverlies, verspilling van gemeentegeld en nog veel meer schade voor de gemeente’’, geeft Spee aan. Bovendien wordt door zijn architectenbureau benadrukt dat er over de kwaliteit van het ontwerp zoals die er nu is geen twijfel is. Volgens de architect heeft een adviesbureau het plan als ‘uitvoerbaar’ beoordeeld en is van een ‘experimentele houtbouw’ geen sprake.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids