Normal_leraar_frustratie

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs moet Kamervragen beantwoorden van de SP. De partij diende hem gisteren vragen in over het onderzoek naar werkdruk dat onlangs door de Algemene Onderwijsbond (AOb) is uitgevoerd. Dat meldt de AOb.

De SP wil van Dekker horen of hij ziet dat er structureel wordt overgewerkt in het onderwijs. Daarnaast wil de partij weten wat er in de politiek gedaan is om het overwerken terug te dringen. SP-Kamerlid Jasper van Dijk hoopt dat Dekker toegeeft dat het onderwijs er de afgelopen periode niet aantrekkelijker op is geworden.

Uit het AOb-onderzoek van afgelopen dinsdag bleek dat leerkrachten in het basisonderwijs bijna 47 uur per week werken. Voor het voortgezet onderwijs ligt dat aantal op ruim 45 uur. Om de arbeidsmarkt voor onderwijs weer aantrekkelijk te maken, zijn er volgens de AOb miljarden euro's nodig. De SP deelt die bewering. Juist door geldgebrek zijn de problemen ontstaan, aldus de partij. Of Dekker daar net zo over denkt, zal buit de Kamervragen blijken.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids