Normal_de_jonge_jury_logo

Vandaag zijn de elf leestips voor de Jonge Jury bekend gemaakt. Jongeren van het Jonge Jury Boekgenootschap hebben tien boeken gekozen uit het overweldigende aanbod van boeken van het afgelopen jaar. Daarnaast is er met een Wildcard een elfde boek gekozen. Dit meldt Leesplein.

De elf boeken die je beslist gelezen moet hebben zijn: 2C – Mirjam Mous, Bloedbroeders – Helen Vreeswijk, Cyberboy – Tanja de Jonge, Free run – Annemarie Bo, Grensgangers – Aline Sax, Haaieneiland – Rob Ruggenberg, Ik zie je tussen de wolken – Maren Stoffel, Kapot – Carry Slee, Olé – Elisa van Spronsen, Schuld – Mel Wallis de Vries en tenslotte Toegang geweigerd – Danny De Vos.
 
Deze Leestips vormen een selectie van alle boeken die gelezen kunnen worden voor de Jonge Jury 2017. Tot 1 mei 2017 kan er gestemd worden op het favoriete boek via de website van de Jonge Jury. Op woensdag 7 juni 2017 wordt tijdens de Dag van de Jonge Jury bekend gemaakt wie de Prijs van de Jonge Jury 2016 wint. 
 
Uit de enorme stapel boeken die het Jonge Jury Boekgenootschap de afgelopen maanden heeft doorgelezen hebben zij uiteindelijk deze tien favorieten gekozen. Het boek Haaieneiland van Rob Ruggenberg kreeg de Wild Card. Tijdens de Wild Card Wedstrijd is dit boek gekozen door een klas die het beter dacht te weten dan de leden van het Jonge Jury Boekgenootschap.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids