Normal_vo__klas__scholieren__leerlingen__toets__huiswerk

Het bestuur van de stichting Spinoza Lyceum Amsterdam heeft besloten om per 1 augustus 2016 uit te breiden met een tweede vestiging. Het Spinoza Lyceum is de enige daltonscholengemeenschap voor mavo, havo en vwo in Amsterdam. De nieuwe vestiging start met ongeveer 120 leerlingen en groeit uiteindelijk uit tot een volwaardige school. Dat meldt gemeente Amsterdam.

Wethouder onderwijs Simone Kukenheim: ”Uitbreiding van onderwijsaanbod dat aansluit op de vraag van ouders en leerlingen is een van mijn speerpunten. Ik ben dan ook verheugd dat het Spinoza Lyceum komend schooljaar een tweede vestiging opstart. Het Spinoza is een school waar veel leerlingen naartoe willen en nu krijgen meer kinderen de kans op een plekje op deze school.”

Rector Jos Catau: “We zijn heel blij dat we kunnen starten met een tweede school. Natuurlijk blijven we trouw aan ons daltononderwijs en al het goede van het huidige Spinoza. Tegelijkertijd willen we met de tweede school ons daltonconcept vernieuwen. Als werktitel hebben we gekozen ‘Spinoza20first daltonlyceum mavo, have en vwo+’. Dit staat voor meer gepersonaliseerd en taak- en toekomstgericht onderwijs waarin we het systeem van vaste klassen flexibeler inrichten”.

Met de uitbreiding wordt tegemoet gekomen aan een grote wens van kinderen en hun ouders. Het Spinoza moest vorig jaar veel kinderen uitloten die deze school als eerste voorkeur hadden. Bijna 1500 Amsterdamse kinderen hadden het Spinoza Lyceum in hun top-3 staan.

De uitbreiding van het Spinoza Lyceum is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen het bestuur van Spinoza, de gemeente en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. De gemeente Amsterdam is verantwoordelijk voor passende en aantrekkelijke huisvesting. Over de exacte locatie is nog niks bekend.  

© Nationale Onderwijsgids