Normal_schoolkantine__vo__mbo__gezond__fruit__groente__eten

Ruim 20 bedrijven hebben de intentieverklaring 'Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2016-2020' getekend. De bedrijven zijn partijen die het aanbod leveren uit de catering- en automatenbranche. Producenten en leveranciers verbinden zich hiermee aan de ambitie om samen een gezonder aanbod van voeding en dranken in 40 procent van het voortgezet onderwijs en mbo te realiseren. Dat meldt Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). 

De ambitie van het nieuwe akkoord is naast alleen een gezondere keuze op school ook een aantrekkelijke uitstraling. Zo biedt de schoolkantine groente en fruit aan en de aankleding van de kantine moet verleiden tot een betere keuze. Door middel van audits op de scholen wordt aan de start van elk jaar de stand van zaken en voortgang van de ondertekenaars gemonitord.

“Jongeren zijn veel op school. Een gezonde keuze in de kantine kan daarom veel invloed hebben op hun leefstijl”, zegt Marjon Bachra, directeur JOGG. “Met dit Akkoord nemen cateraars, automatenleveranciers, producenten en andere toeleveranciers samen de verantwoordelijkheid voor gezondere voeding op scholen.” JOGG faciliteert en beheert het akkoord. 

© Nationale Onderwijsgids