Normal_klas2

Het Ida Gerhardt College, de derde school van de Stichting voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO) in Amsterdam, gaat vanaf volgend jaar volledig van start als middelbare school. Voor dit jaar was dat nog niet mogelijk gezien het aantal leerlingen. Dat meldt Omroep Gelderland. 

Het Ida Gerhardt College staat voor persoonlijk onderwijs met klassen van zestien leerlingen. Er zijn maximaal tachtig kinderen per leerjaar. De school kenmerkt zich door ruime schooltijden tot half 6 ’s middags, huiswerk maken op school, veel excursies en in de onderbouw bestaat er geen onderscheid tussen vmbo, havo en vwo.

"We zijn nu bezig met het uitnodigen van basisscholen voor de open dagen", stelt een woordvoerder van de organisatie. Er zouden al zeker zeventig plaatsen voor de school zijn gereserveerd. Het is de bedoeling dat geïnteresseerden aan het begin van 2016 komen kijken bij de school.

De SvPO is omstreden omdat het van religieuze kleur verschiet om op die manier toestemming te krijgen voor vestiging van een school.

© Nationale Onderwijsgids