Normal_corbulocollegegebouw

In een open brief heeft de ouderraad haar steun uitgesproken aan de leiding van het Corbulo College in Voorburg. Eerder deze maand overleed een 15-jarige jongen van de school na een steekpartij op het schoolplein. “Dat had op iedere school kunnen gebeuren”, schrijft de raad. Dit meldt Telegraaf.

In een ingezonden brief die vandaag door het AD werd gepubliceerd schrijft de ouderraad: “Als eerste willen we ons medeleven en het diepe verdriet dat wij voelen uitspreken naar de moeder, de zus en andere geliefden van Wesley en naar de moeder, de broer en andere geliefden van Anthony. Als ouders voelen we allemaal de enorme pijn die beide gezinnen momenteel in hun greep houdt”. Wesley werd door zijn 16-jarige klasgenoot Anthony neergestoken. De jongen wist nog de school binnen te rennen maar overleed daar aan zijn verwondingen. Anthony is aangehouden door de politie.

Om de privacy van de betrokkenen te beschermen doet de ouderraad geen inhoudelijk uitspraken over de zaak in de brief. Wel willen ze benadrukken dat het Corbulo College een goede school is met veel aandacht voor de leerlingen en dat het fatale incident op elke andere school had kunnen gebeuren. “Het is natuurlijk verleidelijk om te denken dat dit op de middelbare school van jouw kind niet kan voorkomen maar dat is geen reële gedachte.” De ouders noemen het “extra wrang” dat het op het Corbulo College is gebeurd omdat volgens de raad een bijzondere sfeer heerst op de school “waarbij de betrokkenheid van schoolleiding en docenten in het oog springt”.

© Nationale Onderwijsgids