Normal_pesten_jongens_onherkenbaar

De PVV wil dat scholieren die anderen pesten sneller van school gestuurd kunnen worden. Daarmee reageert de partij op de fatale steekpartij op het Corbulo College in Voorburg van afgelopen vrijdag. Een 16-jarige leerling van de school stak zijn 15-jarige medeleerling met een mes. De jongen overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De dader werd vrijwel meteen opgepakt in de buurt van de school. Dit meldt RTL Nieuws.

Volgens de PVV lijkt pesten “een belangrijke factor bij dit verschrikkelijke incident” te zijn geweest. De partij wil daarom dat pestkoppen harder aangepakt moeten kunnen worden. Nu richten scholen zich nog te veel op de begeleiding van slachtoffers van pesten, aldus PVV-Kamerlid Harm Beertema. Pesters moeten geïsoleerd moeten worden, vindt hij. “Haal ze desnoods van school”. Ook zouden er rond scholen detectiepoortjes moeten komen.

Andere partijen in de Tweede Kamer reageren terughoudender. Ook zij willen “Amerikaanse taferelen” op scholen voorkomen maar denken niet dat het zin heeft om scholen hermetisch af te sluiten. “Dan gebeurt zoiets honderd meter buiten school”, zegt D66-Kamerlid Paul van Meenen. CDA en PvdA vinden het nog te vroeg om conclusies te trekken en willen het onderzoek afwachten. Ook de VVD wil nog geen specifieke uitspraken doen maar stelt wel dat pestkoppen hard aangepakt moeten worden.

© Nationale Onderwijsgids