Normal_vo_raad_logo

GRONINGEN - Sjoerd Slagter, voorzitter van de VO-raad, is per 1 september lid geworden van de raad van advies van Vakcollege Groep. In deze functie zal hij de ontwikkelingen van de Vakcolleges, en de omgeving waarin deze opereren, scherp in de gaten houden.

Niet lang geleden bezocht Slagter het Vakcollege in Den Helder. Daar wisselde hij met leerlingen en docenten van gedachten over de opleiding. Slagter: "Het viel mij op hoe bevlogen en enthousiast de leerlingen en leraren waren. Dat enthousiasme is aanstekelijk. Ik zie dat het Vakcollege door veel scholen gewaardeerd wordt. Als belangenbehartiger van het voortgezet onderwijs in Nederland vind ik het daarom van belang het Vakcollege nadrukkelijker te verbinden met de sector."

Met de start van het schooljaar 2012-2013 staat de teller van het aantal scholen dat lesgeeft volgens het Vakcollegeconcept op 47 Vakcolleges Techniek en 32 Vakcolleges Zorg. Daarmee is het Vakcollege het grootste opleidingsconcept in de zorg en techniek van Nederland.

Via Nieuwsbank.nl

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres