Normal_lovebuzz

UTRECHT - Brugklassers, die doorgaans 12 jaar zijn als ze de overstap naar het voortgezet onderwijs maken, hebben meestal nog weinig weet van liefde, relaties en seksualiteit. Vanaf het najaar van 2012 bezoekt de Lovebuzz van Rutgers WPF middelbare scholen in heel Nederland om hen hierover voor te lichten.

In de Lovebuzz spelen brugklassers een interactieve game en gaan zij een lesuur lang aan de slag met de liefdesissues van Sanne, Kim, Selim, Gio, Indra en Jasper. Sinds 5 september heeft de Lovebuzz haar website opengesteld voor scholen en is Lovebuzz.nl online.

Docenten kunnen vanaf deze dag hun brugklas(sen) via Lovebuzz.nl opgeven voor gratis deelname. Bij reservering komt de truck voor een hele dag naar de school. Meerdere klassen (minimaal vier en maximaal zes) kunnen de bus dan bezoeken.

De Lovebuzz laat leerlingen op een laagdrempelige manier ontdekken wat zijzelf en anderen vinden van deze thema’s. Hiermee leren zij zich te verplaatsen in denkbeelden van andere jongeren en worden gevoelige onderwerpen bespreekbaar. De Lovebuzz is een goed opstapje naar de lessen relationele en seksuele vorming in het voortgezet onderwijs.

Via persbericht Rutgers WPF