Myriam Cloodt benoemd tot hoogleraar Strategisch Management Open Universiteit

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft dr. Myriam Cloodt benoemd tot hoogleraar 'Strategisch Management'. De benoeming gaat in per 1 september 2023. Dat meldt de Open Universiteit.

De leerstoel is gepositioneerd bij de vakgroep Strategisch management. Deze vakgroep houdt zich bezig met onderzoek en onderwijs op het gebied van strategie, innovatie en duurzaam ondernemerschap. De nieuwe leerstoelhouder gaat deze vakgroep inhoudelijk versterken en wordt ook vakgroepvoorzitter.

Onderzoekslijnen 

Op het gebied van onderzoek zal de leerstoelhouder niet alleen de bestaande onderzoekslijnen versterken, maar ook bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe onderzoekslijnen en het opstarten van promotie- en post-doc-onderzoek binnen die lijnen.

Curriculumontwikkeling en onderwijsaanbod 

Op het vlak van onderwijs zal de leerstoelhouder bijdragen aan curriculumontwikkeling en onderwijsaanbod op het gebied van strategisch management, innovatie en ondernemerschap. Dit aanbod situeert zich zowel in de bachelor en masteropleidingen van de faculteit als in de interfacultaire programma’s als in het PhD-programma.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Open Universiteit