Normal_lift_1

Op donderdag 7 april vindt de derde editie van het Elevator Pitch Event plaats. Tilburgse studenten stappen in de lift van het elf verdiepingen tellende Koopmans gebouw van Tilburg University om hun businessidee te pitchen aan een jurylid. Dat meldt Tilburg University.

De beste pitches gaan door naar de finaleronde waar ze nog een laatste keer moeten pitchen alvorens de winnaar bekend zal worden gemaakt. De deelnemende studenten zijn door middel van meerdere trainingssessies klaargestoomd om op deze finaledag hun business-idee te pitchen.

Het Elevator Pitch Event is georganiseerd door Starterslift, het Tilburg Center of Entrepreneurship (TCE), de Academic Business Club (ABC) en Integrand. Het Tilburg Center of Entrepreneurship (TCE) biedt de minor Entrepreneurship voor studenten die naast hun gewone lessen meer te weten willen komen over ondernemerschap.

Starterslift helpt met de begeleiding bij de start van een eigen bedrijf, door kansrijke ideeën van Tilburg University studenten, werknemers en alumni te stimuleren. De Academic Business Club (ABC) is een netwerkorganisatie voor startende en gevestigde studentondernemers en studenten die de ambitie hebben om (in de toekomst) te gaan ondernemen. Integrand bemiddelt tussen bedrijven en studenten voor stages en afstudeeropdrachten en houdt zich bezig met activiteiten voor academische studenten.

© Nationale Onderwijsgids