Normal_800_uunited

De Universiteit Utrecht pakt op donderdag 31 maart 2016 groots uit met het UUnited Muziekfestival om haar 380‐jarige bestaan te vieren. Tijdens dit muziekfestival bestormen meer dan 400 muzikale studenten, medewerkers en alumni de zalen van TivoliVredenburg. Dat meldt Universiteit Utrecht.

Utrecht beschikt over acht muziekgezelschappen. Alle muziekgezelschappen (Utrechtsch Studenten Concert, Dekoor Close Harmony, Utrechts Studenten Koor en Orkest, De Utrechtse Studenten Bigband, Medusa, Utrechtse Studenten Cantorij, Het Huisorkest en Het Kunstorkest) zullen samenwerken met de top van de Nederlandse muziekwereld. Crossovers in muziekstijlen zullen de boventoon voeren met gastartiesten als onder andere saxofonist Benjamin Herman, presentator Arjen Lubach, arrangeur Merlijn Twaalfhoven, stadsdichter Ingmar Heytze, pianist en zanger Ruben Hein en cellist Maarten Vos.

Het festivalprogramma is bovendien verrijkt met optredens van bands van medewerkers en alumni van de Universiteit Utrecht, en studentenmuziekgezelschappen van over de Nederlandse grens. The Handsome Poets sluiten het festival af in de Grote Zaal van TivoliVredenburg.

De Universiteit Utrecht viert in 2016 haar 76e lustrum: 380 Years Bright Minds, Better Future. Het programma wordt georganiseerd in samenwerking met studenten, medewerkers, alumni, lokale en regionale partners: Create, Connect & Celebrate! UUnited Muziekfestival is onderdeel van het lustrumprogramma.

© Nationale Onderwijsgids