Normal_gehandicapten_sport_rolstoel534

Op zaterdag 5 september vindt de sportdag 'Klaar voor de start' plaats in Zwolle. Deze sportdag is speciaal voor kinderen met een beperking, waarbij ze met 18 sporten kennis kunnen maken. De dag wordt georganiseerd door de vereniging van mensen met een aangeboren lichamelijke handicap BOSK in samenwerking met Meedoen met Sport. Dat meldt Vakblad Vroeg.

BOSK wil kinderen met een beperking al jong stimuleren om te gaan sporten. Veel kinderen met een lichamelijke beperking blijken niet of nauwelijks aan sport te doen. Dit komt veelal omdat het lastig is om te organiseren en er zijn niet altijd mogelijkheden voor aangepast sporten in de buurt. Tijdens de sportdag krijgen de deelnemers ook informatie over sportvoorzieningen in de eigen woonomgeving voor kinderen met een beperking.

Tijdens de sportdag kunnen de kinderen diverse sporten zien en uitproberen. Deelname is gratis. Ook familie en vrienden mogen gratis mee. Aanmelden kan tot en met 31 augustus. Het volledige programma en het aanmeldformulier staan op de website van BOSK.

© Nationale Onderwijsgids