Normal_leerlingenvervoer
Het leerlingenvervoer in de gemeente Dalfsen is tot kerst dit jaar vastgelegd. De contracten met de huidige personenvervoerders TCR en Taxi Steen zijn verlengd. Hetzelfde geldt voor de gemeenten Ommen en Hardenberg. Dit is een tijdelijke oplossing totdat er een uitkomst is van het kort geding tegen de Europese aanbesteding van het leerlingenvervoer in onder meer de gemeente Dalfsen. Dit meldt de Stentor. 
 
De scholieren kunnen dus na de vakantie in ieder geval voor een tijdje met de taxi naar school. Hier was onzekerheid over, aangezien de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Ommen, Twenterand en Wierden op 1 augustus de nieuwe vervoerder voor de leerlingen uit de gemeente bekend moeten maken. Aangezien er echter een kort geding tegen de wijze van aanbesteding, aangespannen door twee taxibedrijven, loopt kan er nog geen definitief besluit genomen worden. De vijf gemeenten waren daarom op zoek naar een noodoplossing. "De bestaande contracten van vervoerders TCR en Taxi Steen zijn verlengd voor de looptijd van het kort geding en in ieder geval tot de kerstvakantie", aldus Johan Steenhuis van Euro Management Consultants, het bedrijf dat door de gemeenten aan de arm is genomen voor het opstellen en uitvoeren van de Europese aanbesteding op het leerlingenvervoer. Volgens Steenhuis zijn de ouders van leerlingen uit de gemeente Dalfsen al op de hoogte zijn gesteld van de contractverlenging. De gemeente Ommen en Hardenberg hebben ook besloten de contracten tijdelijk te verlengen. 
 
Ondertussen zijn de vijf gemeenten gedagvaard door twee taxibedrijven, te weten Taxi Almelo en de combinatie Westerbaan-Leemhuis. Deze taxibedrijven mogen de komende vier jaar geen leerlingen vervoeren. De bedrijven stellen echter dat de eisen waaraan de inschrijvingen moesten voldoen gedurende de aanbestedingsperiode veranderde. Zij stellen dat acht van de elf bedrijven niet de juist routeplanner gebruikten en dat de gemeenten zonder overleg de informatie over routes en reistijden van Taxi Almelo hebben doorgespeeld aan andere vervoersbedrijven. 
 
© Nationale Onderwijsgids