Normal_leerlingenvervoer_speciaal_onderwijs

Expertisecentrum Kempenhaeghe voor epilepsie en slaapproblemen heeft een financieel conflict met gemeente Heeze-Leende. Het conflict gaat over de declaraties van verbouwingen bij de school voor speciaal onderwijs De Berkenschutse. De school maakt onderdeel uit van het centrum. De gemeente wil de aanpassingen van de school niet vergoeden. Dit meldt Eindhovens Dagblad.

De Berkenschutse is een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen van vier tot en met twintig jaar. De school werkt nauw samen met stichting Kempenhaeghe. Dankzij de expertise van het centrum is de school onder meer gespecialiseerd in het lesgeven en begeleiden van leerlingen met epilepsie.

Bij de school heeft Kempenhaeghe een nieuwe taxiparkeerplaats aangelegd voor de busjes die de leerlingen dagelijks vervoeren. De parkeervoorzieningen waren volgens het bestuur nodig om verkeersproblemen bij de school op te lossen. Ook heeft de de stichting de school intern laten verbouwen. Het expertisecentrumcentrum declareerde de kosten voor de aanpassingen bij de gemeente maar die wees de factuur af.

De totale kosten van de verbouwingen komen neer op ruim 700.000 euro. De gemeente heeft nu voorgesteld één ton uit te keren en daarmee de zaak te schikken. Kempenhaeghe neemt daar geen genoegen mee en vraagt de rechter om uitspraak te doen in de zaak.

© Nationale Onderwijsgids