Normal_geld

De gemeente Heeze-Leende en expertisecentrum Kempenhaeghe zijn in een financieel conflict verwikkeld over wie verantwoordelijk is voor de kosten van het aanleggen van een taxiparkeerplaats. Het gaat om een bedrag van ruim 700.000 euro. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Bij school voor speciaal onderwijs De Berkenschutse, onderdeel van het expertisecentrum, is een taxiparkeerplaats aangelegd en is een overkapping bij een patio geplaatst. Volgens bestuursvoorzitter Ike Bomer was de parkeerplaats noodzakelijk om de verkeersproblemen bij De Berkenschutse op te lossen. Dagelijks worden de leerlingen gebracht en gehaald met busjes, wat voor chaos en onveilige situaties zorgde, waardoor ingrijpen noodzakelijk was. 
 
Expertisecentrum Kempenhaeghe declareerde de kosten van de aanleg bij de gemeente, die de factuur afwees. De Commissie Bezwaarschriften achtte het besluit van de gemeente vervolgens gegrond. De gemeente erkent dat ze in het verleden te makkelijk is omgesprongen met de facturen die Kempenhaeghe indiende, maar houdt nu voet bij stuk. 
 
Kempenhaeghe probeert woensdag via de bestuursrechter alsnog een vergoeding van de kosten te krijgen. 
 
© Nationale Onderwijsgids