Logo_universiteit_utrecht_logo_smal

De Utrecht Summer School gaat op 6 juli van start met ruim 3000 deelnemende studenten. De Utrecht Summer School biedt meer dan 200 cursussen in de meest uiteenlopende academische disciplines: van het Gedrag van Apen tot Kunst in de Gouden Eeuw en van de Financiële Crisis tot 3-D printen. Ook krijgen studenten dit jaar de kans om in drie verschillende Europese steden te studeren. Dat meldt de Universiteit Utrecht.

De Utrecht Summer School biedt dit jaar wat nieuws: The Making of Europe. Deze track biedt studenten de kans om in zes weken in drie verschillende steden in Europa te studeren. De studenten beginnen met twee weken in Rome waar ze college krijgen op het Forum Romanum en op andere historische locaties. Vervolgens studeren ze twee weken in Utrecht, met een focus op de Middeleeuwen. Ze sluiten het traject af met twee weken in Berlijn waar de aandacht voornamelijk zal liggen bij het hedendaagse Europa. The Making of Europe staat open voor elke student, en is nu al heel populair bij de studenten uit Azië en Amerika die nu in zes weken ook veel van Europa kunnen zien.

“De Utrecht Summer School geeft zijn studenten hiermee een complete onderdompeling in de Europese geschiedenis en maatschappij” aldus Jeroen Torenbeek, directeur van de Utrecht Summer School. “Wij bieden deze mogelijkheid omdat het een duidelijke meerwaarde geeft aan de inhoud van de cursus. De inhoud staat nog steeds voorop maar we kunnen de studenten nu een totaalervaring bieden.”

© Nationale Onderwijsgids