Logo_studentenhuis_van_het_jaar

Twaalf studentenhuizen verspreid over Nederland staan in de halve finale voor de verkiezing tot Studentenhuis van het Jaar 2014. In de eerste stemronde zijn 21.000 stemmen online uitgebracht. De volgende ronde die nu van start is moet de drie finalisten bepalen.

De verkiezing wordt voor de 11e keer georganiseerd door het online platform Studenten.net voor studenten van de hbo en de universiteit. Medewerkers van het platform zullen de komende weken de studentenhuizen bezoeken die nog in de running zijn. Daar zullen zij kijken hoe gezellig het huis is, van hoeveel producten in de koelkast de houdbaarheidsdatum verstreken is, hoe schoon de gemeenschappelijke kamer en badkamer zijn en hoe hoog de stapel afwas is. Alle bevindingen worden aan de profielpagina van het studentenhuis toegevoegd, evenals een fotoreportage van het huis.

Voor de nieuwe stemronde worden op de verkiezingswebsite telkens twee foto's met bijbehorende antwoorden van twee verschillende huizen getoond. Bezoekers kunnen kiezen welke foto of welk antwoord het meeste past bij het 'ultieme studentenhuis'. Het stemmen gebeurt anoniem want de namen van de studentenhuizen worden niet vermeldt. Daarnaast kunnen bezoekers elke dag een voorkeurstem uitbrengen op een van de huizen. Beide manieren van stemmen tellen voor vijftig procent mee in het eindresultaat.

Het winnende studentenhuis ontvangt een jaar lang gratis pizza van New York Pizza, een volledig ingericht studentenhuis ter waarde van 2500,- euro van SmartStudentDeals.nl en de bewoners mogen voor 2500,- euro winkelen bij de Mediamarkt. Stemmen en de profielen van de twaalf studentenhuizen bekijken kan op studentenhuisvanhetjaar.nl.

© Nationale Onderwijsgids