Normal_tilburg_university
Hoe verandert ons leven onder invloed van nieuwe technologieën? Dat is de centrale vraag van de tweede editie van TEDxTilburgUniversity op 13 februari. Elf sprekers gaan in korte talks vanuit de disciplines technologie, entertainment en design in op het onderwerp van dit jaar, ‘Living Limitless’. 
 
Onder de sprekers zijn de Tilburgse klimaatwetenschapper Jesse Reynolds, zakenvrouw Marloes Pomp, datajournalist Dimitri Tokmetzis, trendwatcher en futurist Tony Bosma en actrice Marleen Maathuis. 
 
De TED-talks van TEDxTilburgUniversity zijn, voor de geïnteresseerden die niet aanwezig kunnen zijn in de zaal, te volgen via een live stream in de Theaterzaal en het Digilab van de Bibliotheek Midden Brabant. Na afloop zijn ze op YouTube te bekijken. In het Digilab kunnen bezoekers ook in de praktijk kennismaken met nieuwe technologieën om computers te bedienen, zoals een virtual reality-bril of het bedienen van een game door alleen je handen te bewegen.
 
Over TEDxTilburgUniversity
De organisatie van TEDxTilburgUniversity is in handen van studievereniging Asset I SBIT, met ondersteuning van Academic Forum. Het is de tweede keer dat TEDxTilburgUniversity wordt georganiseerd; de eerste editie vond plaats in 2012. TED is een non-profit organisatie, gewijd aan ‘ideas worth spreading’. In 1984 begonnen als conferentie waar de werelden van technologie, entertainment en design werden samengevoegd, is TED uitgegroeid tot een brede verzameling aan evenementen die bol staan van inspirerende sprekers en innovatieve ideeën. Eén van die evenementen is TEDx: een onafhankelijk georganiseerd programma dat de dialoog rondom een bepaald thema op een meer regionaal niveau moet stimuleren.
 
© Nationale Onderwijsgids