Leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs van de Thriantaschool in Emmen donderdag 11 april een proeverij gehouden. Hun gasten verwenden ze met verschillende Italiaanse lekkernijen. De leerlingen werkten hiervoor samen met horecagroothandel Sligro uit Emmen. Ze regelden alles zelf, zoals het maken van reclameposter en het maken van de hapjes. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.
De overige leerlingen, ouders en klanten van de Sligro waren erg tevreden over de kwaliteit van de Italiaanse hapjes. Zo stonden er een tomatendip en een Italiaanse pastasalade op het menu.
Leerzaam evenement voor de leerlingen
De Thriantaschool noemt de proeverij een leerzaam evenement voor hun leerlingen. Op deze school gaan ze op 15-jarige leeftijd stagelopen. Zo ontdekken ze het beste wat bij hen past.
Catering
Nu al organiseert er elke week een groepje leerlingen de catering op de school. Een aantal scholieren lopen elke vrijdag stage bij een restaurant in Emmen. Zo doen zij praktijkervaring op in de horeca.
Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk