Normal_post-384907_640

Topstudenten van Windesheim gaan in het weekend van 3 tot en met 5 oktober onderzoeken hoe sportpark de Venen en Maten het kloppend hart van Kampen kan worden. Zij moeten met een plan komen om de maatschappelijke rol van het sportpark te verstevigen en onderzoeken welke rollen de verschillende generaties in het bruisend park kunnen gaan spelen. Zondagmiddag 5 oktober presenteren zij in een Dragons Den op het sportpark hun visie en creatieve oplossingen voor het sportpark van de toekomst. Dit meldt Windesheim. 

Studenten van het Honours Programme inventariseren de behoeften en wensen bij de verschillende generaties uit Kampen en gaan samen met hen op zoek naar de gedroomde toekomst van het park. Hoe denken de verschillende generaties over de plek, de mogelijkheden en wat verstaan ze onder ‘brede samenleving’, ‘sport of ‘warm kloppend hart’? Met behulp van een ‘Generatielab’, een projectvorm waarin een lokaal maatschappelijk vraagstuk vanuit het perspectief van verschillende generaties wordt opgepakt, komen de studenten met innovatieve, praktische oplossingen waar inwoners en ondernemers op voort kunnen bouwen. Zondagmiddag worden de oplossingen gepresenteerd in een Dragons Den voor een jury. De dragons zijn bestuurders, experts en ondernemers uit Kampen. Zij zullen de studenten het kritische vuur aan de schenen leggen over de gepresenteerde ideeën. 
 
Om echt de sfeer te proeven verblijven de studenten het hele weekend op het sportpark. Ook gaan ze de wijken in om met inwoners te praten.
 
Programma Dragon's Den 5 oktober
12.30    Ontvangst 
13.00    Introductie Dragon’s Den
13.30    Dragons’ Den Ronde 1 (door loting)
14.00    Dragons’ Den Ronde 2
14.30    Dragons’ Den Ronde 3 
15.00    Dragons Decide - dragons beoordelen de visies en presentaties
15.15    Publieksstemming - publiek beraadt zich en stemt (met de voeten)
15.30    Bekendmaking winnaar Dragons’ Den’ 2014/2015
 
Praktische informatie
Datum:      5 oktober 2014 van 12.30 – 16.00 uur
Locatie:      De Maten 8, Kampen (ruime parkeergelegenheid aanwezig)
 
 © Nationale Onderwijsgids