Logo__cid_d0a5520d1cf3468da0bb17290ed3579b_fleurpc

De medewerkers van Nederland hebben gesproken. Zij riepen Deltion College en International School of Amsterdam uit tot de Beste Werkgevers van 2017-2018 in het onderwijs. Effectory maakte deze winnaars gisteren bekend tijdens het Beste Werkgevers Ontbijt in Amsterdam. Dit meldt Effectory.

In het Beste Werkgeversonderzoek beoordeelden ruim 600.000 medewerkers hun werkgever. De best scorende organisaties zijn het afgelopen jaar beloond met het ‘Beste Werkgevers Keurmerk’: Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. De winnaars per branche mogen zich nu een jaar lang ‘Beste Werkgever 2017-2018’ noemen.

De winnaars van 2017-2018 blinken onder meer uit in betrokkenheid en bevlogenheid. De betrokkenheid van hun medewerkers is met een 8,3 veel groter dan bij organisaties zonder keurmerk, die gemiddeld een 7,0 scoren. Hun geheim? Heldere, aansprekende doelen. Zo snapt iedereen zijn of haar bijdrage aan het grotere plaatje. Ook scoren de Beste Werkgevers hoog op bevlogenheid, een 7,9 ten opzichte van een 7,3, bij organisaties zonder keurmerk. Zij weten dat bevlogen medewerkers productiever, loyaler en minder vaak ziek zijn. Dat zorgt voor 22 procent meer winst!

De Beste Werkgevers nemen de mening van hun mensen serieus, vragen naar hun ideeën en gebruiken die ook om hun organisatie te verbeteren. Dit alles gecombineerd met inspirerend leiderschap, gedeelde trots en klantgericht werken, maakt hen volgens hun eigen medewerkers tot de Beste Werkgevers van 2017-2018!

Dit jaar beloonde Effectory goede werkgevers voor het eerst met het ‘Beste Werkgevers Keurmerk’. Volgens Guido Heezen, oprichter van Effectory, is dit een pluim voor alle werkgevers die het beste voor hebben met hun medewerkers: “Wij belonen goed werkgeverschap al 15 jaar, maar sinds dit jaar doen we dat voor het eerst in de vorm van een officieel keurmerk. Eerlijk, gratis en alleen te verdienen door een goede beoordeling van je eigen mensen. Dit maakt leuke werkgevers zichtbaar voor talent.” 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids