Normal_grafiek_omhoog2

LELYSTAD - Bloemen en felicitaties van Willem de Jager voor directieleden, medewerkers en studenten van ROC Flevoland. Volgens de wethouder van de gemeente Lelystad is de mbo-school op de goede weg.

Studenten van ROC Flevoland ervaren dit schooljaar meer tevredenheid over het onderwijs dan in 2010. Ook het aantal studenten dat de opleiding met een diploma afrondt, is gegroeid. Erg belangrijk volgens De Jager, want Flevoland heeft een goed opgeleide beroepsbevolking nodig.

De Jager: "We gaan de goede kant op, maar we zijn er nog niet. Het is bijvoorbeeld jammer dat de in Lelystad woonachtige mbo-studenten nog te vaak kiezen voor een mbo-opleiding buiten de eigen stad. En er zouden meer studenten vanuit het mbo kunnen doorstromen naar het hbo. Ook de verbinding tussen het onderwijs en het lokale bedrijfsleven kan nog worden versterkt."

Ook uit de JOB-monitor komen de positieve resultaten naar voren. Ten opzichte van 2010 is het gemiddelde cijfer per opleiding in Lelystad verbeterd van 6,4 naar 6,6. De waardering als geheel steeg in 2012 van 5,6 naar 5,9.

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres