Normal_babyopvang__opvang__kov__baby__stoeltje

De eerste uurtarieven voor 2018 voor de kinderopvang zijn bekend en het lijkt erop dat ouders flink wat meer geld kwijt zullen zijn voor de opvang van hun kinderen dan eerst werd aangenomen. Oudervereniging BOinK maakt zich zorgen. Dit meldt BNR.

Zo heeft Smallsteps bekend gemaakt dat het de uurtarieven voor dagopvang gaat verhogen naar 8,28 euro. Met een stijging van 4,48 procent zit de kinderopvangorganisatie ruim boven de maximaal vastgestelde tarieven van 7,45 euro. Volgens de organisatie komt dit vooral door de nieuwe Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK). In een brief aan de ouders wordt uitgelegd dat het voldoen aan de verhoogde kwaliteitseisen extra geld gaat kosten.
 
BoinK is bezorgd over de stijging van de uurprijs. “Op het moment dat de prijs uitstijgt boven het maximale tarief dat de overheid vergoedt, dan betaalt de ouder dat voor 100 procent”, zegt voorzitter Gjalt Jellesma op BNR. Over een heel jaar kan dit flink oplopen. 
 
Het is nog even afwachten wat de andere kinderopvangorganisaties gaan doen. Veel opvanglocaties stemmen hun uurtarief af op het maximum dat de overheid hanteert, óf blijven daar nog net iets onder zitten.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids