Normal_kinderopvang_opvang_faillissement_stoel_stoeltjes_kinderstoel

Kinderopvang Kinderworld verliest twee locaties voor opvang door faillissement. Het gaat om de vestigingen in Dronten en Emmeloord. Voor de in totaal zeventien pedagogische medewerkers betekent dit ontslag. De locaties van Kinderworld in Almere en Lelystad zijn niet getroffen door het faillissement, deze vestigingen blijven gewoon open. Dit meldt Omroep Flevoland.

De twee vestigingen in Dronten en Emmeloord zijn vorige week door de rechtbank failliet verklaard. De beide kinderdagverblijven kwamen in de financiële problemen doordat er steeds minder kinderen op de opvang zaten. Dat zegt directeur Wolter Heule van moederbedrijf Kinderworld. De verminderde vraag naar opvang schrijft Heule toe aan de bezuinigingen van de overheid op de kinderopvangtoeslag. Ouders konden hierdoor de kinderopvang niet meer betalen. Daarnaast speelt krimp in de regio een belangrijke rol.

Voorlopig moeten de medewerkers van de failliete locaties doorwerken zonder salaris om de opvang van de kinderen veilig te kunnen stellen. Heule hoopt dat de medewerkers straks aan de slag kunnen bij een van de andere kindercentra van Kinderworld. In Almere staat vanaf februari namelijk een uitbreiding van het aantal locaties op de planning. Daarnaast onderzoekt de curator de mogelijkheid van een doorstart van de getroffen vestigingen. De ouders zijn inmiddels in een brief van de situatie op de hoogte gebracht.

© Nationale Onderwijsgids