Logo_download__30_

Diana Vredenbergt van Kinderopvang De Ronde Venen heeft de MKB-IDEE 2014 verkiezing gewonnen. Ze krijgt de prijs voor haar idee om twee bestaande softwareprogramma's te combineren  waardoor zowel de personeelsadministratie als het contact met de ouders efficiënter verloopt. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

De prijs is een initiatief van ondernemersorganisatie MKB Nederland en KPN. Met de verkiezing willen zij ondernemers aansporen om ICT-oplossingen optimaal in te zetten in hun bedrijf. De nieuwe manier van werken die Vredenbergt introduceerde op het kinderdagverblijf is hiervan een goed voorbeeld, aldus de jury.

Omdat de Kinderopvang De Ronde Venen moest bezuinigen, zocht Vredenbergt naar oplossingen om het ICT-systeem van de organisatie efficiënter te maken. Ze combineerde daarvoor het online softwareprogramma Bitcare en de kantoorsoftware Office356. Hierdoor kon ze verschillende administratieve taken, zoals kindplanning, facturatie, personeels- en loonadministratie en roosters, opnemen in één systeem. Daarnaast verbeterde haar aanpak ook de communicatie tussen het personeel en de ouders van de kinderen.

De pedagogisch medewerkers van het kinderdagverblijf gebruiken een Ipad met een speciale app waarmee ze niet alleen zelf hun overuren en declaraties kunnen invoeren. Ze kunnen de app ook gebruiken om informatie over de kinderen te delen met ouders. De app bespaart hen veel tijd en vervangt het traditionele 'schriftje schrijven'. Ouders kunnen op hun beurt makkelijk in contact komen met de begeleider van hun kind.

De jury van MBK-IDEE oordeelt dat het idee van Vredenbergt “op alle fronten zijn vruchten afwerpt”. “Ze heeft van een nood – bezuinigingen – een deugd gemaakt”.

©Nationale Onderwijsgids