Logo_kidsintown_logo-groen-kit-mijntje

Kinderen van tegenwoordig groeien op in een gedigitaliseerde samenleving en vinden dat heel gewoon. Ze blinken uit in spelletjes op de computer en wijzen hun ouders de weg op internet. Maar aan de voordelen van opgroeien in het digitale tijdperk kleeft ook een schaduwzijde: kinderen bewegen minder en krijgen soms last van overgewicht. En welk kind speelt nog middagenlang buiten of bouwt nog een boomhut?
Tegelijkertijd verdwijnen er uit de dorpen voorzieningen voor kinderen, zoals allerlei vormen van vrijetijdsbesteding en opvang. Kidsintown wil met een voor Nederland nieuwe vorm van kinderopvang een tegenwicht bieden aan deze ontwikkelingen en introduceert de ‘groene’ of ‘actieve’ kleinschalige opvang in de eigen omgeving.

De Groene of Actieve opvang van Kidsintown wordt vormgegeven in samenwerking met lokale ondernemers, bijv. mensen uit de kinderopvang of CIOS gediplomeerden. Hij of zij staat midden in de gemeenschap en voelt zich betrokken bij het reilen en zeilen van het dorp en de leefbaarheid. Monique Wösten, directeur van Kidsintown: ‘Wij vinden dat kinderen in hun eigen omgeving moeten kunnen opgroeien, naar school moeten kunnen gaan en toegang hebben tot een uitdagend aanbod met eigen vriendjes en vriendinnetjes. Maar extra bijzonder aan de vorm van opvang die wij nu introduceren, zijn aandacht voor een actieve, gezonde levensstijl, én intensieve samenwerking tussen sport of natuur met opvang en ouders/verzorgers. In onze ogen zaken die in deze tijd echt aandacht verdienen en meerwaarde geven aan kwalitatief goede kinderopvang.’ Onder de paraplu van en met ondersteuning van de moederorganisatie Kidsintown - die nieuw is opgericht maar een zusje is van Het Buitenschoolse Net uit Oss dat al 17 jaar op succesvolle wijze kinderopvang biedt - heeft de ondernemer zijn handen vrij om te doen waar hij goed in is en wordt de formule en de kwaliteit van de opvang steeds bewaakt.

(Dit is een advertorial)